Єгипетський пиріг від Маринки Рубас

Єгипетський пиріг від Маринки Рубас

Інгредієнти: 

Молоко – 3 ст.

Дріжджі сухі швидкодіючі – 0,5 ч. л.

Яйце куряче – 2 шт.

Борошно пшеничне – 3 ст.

Масло вершкове – 200 г

Сіль – 1 щіпку

Цукор – 1 ст.

Крохмаль картопляний – 3 ст. л.

Ванільний цукор – за смаком

Цукрова пудра – за смаком

Приготування:

В 1 склянці теплого молока розчиняємо дріжджі, додаємо одне яйце, сіль, борошно і замішуємо м’яке й еластичне тісто.
Ділимо його на дві рівні частини, кожну частину розкачуємо. М’яке вершкове масло ділимо на дві рівні частини і змащуємо два розкачаних пласти і кожен туго скручуємо в рулет, а потім кожен рулет згортаємо у вигляді равлика. Обгортаємо “равлики” харчовою плівкою і відправляємо на дві години в холодильник.
Поки наше тісто охолоджується, займемося кремом. У Єгипті його називають магалябія.
Змішуємо стакан цукру із крохмалем, одним яйцем і розтираємо до стану білої густої маси, потім розводимо теплим молоком (2 склянки), ставимо на повільний вогонь і при постійному помішуванні даємо закипіти, а потім доводимо до загустіння. Крему даємо охолонути.

Дістаємо тісто з холодильника, кожен пласт розкачуємо товщиною 3 мм, один із них переносимо на деко, застелене пергаментом.
Зверху викладаємо крем, розрівнюємо і накриваємо другим пластом, кінці якого підгортаємо під перший на 2-3 см, протикаємо у декількох місцях виделкою.
Випікаємо при температурі 180 гр. 30 хвилин до золотистого кольору.
Даємо пирогу трохи охолонути і посипаємо його цукровою пудрою.
Цей пиріг смачний як теплий, так і холодний.

Смачного!




















Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)