Смачно і просто: рецепти вишуканих дерунів

Смачно і просто: рецепти вишуканих дерунів

За хрусткою і смачною скоринкою може ховатися не тільки сир, гриби або ніжна картопля, а й фарш, овочі та навіть вівсянка. У цій статті ми розповімо, як приготувати смачні та прості деруни для всієї родини.

А щоб ваша страва вийшла ідеальною – радимо враховувати кілька правил: - краще використовувати сорти картоплі з великим вмістом крохмалю. У них світло-коричнева шкірка і білувата м'якоть, а молода картопля не підходить, оскільки в ній найменша кількість крохмалю;

- картоплю натирайте на дрібній тертці і не всю відразу, а чергуючи з цибулею. Таким чином вона не потемніє, а цибульне пюре добавить готовим дерунам хороший аромат і золотистий колір;

- цибулю можна замінити 1-2 ложкою сметани. Вона в свою чергу не дасть потемніти картоплі і зробить оладки повітряними;

- якщо картопля дала занадто багато рідини, її можна злегка віджати. Але не перестарайтеся, щоб деруни не вийшло жорсткими і сухими;

- використовувати в рецепті яйця не обов'язково. Їх додають в тому випадку, якщо мало крохмалю і вони не дають тісту розвалитися.

1.Деруни з геркулесом

Деруни з геркулесом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 картопель
  • 3 ст. л. пшеничного борошна
  • 2 ст. л. геркулесу
  • 2 курячих яйця
  • сіль – за смаком

Натріть картоплю на тертці. Додайте геркулес, яйця, борошно, сіль і ретельно перемішайте. Геркулес добавить більш яскравого смаку оладкам. Розігрійте на сковороді рослинну олію. Обсмажте оладки з обох сторін до золотої скоринки. Смачного!

2.Деруни з м'ясним фаршем

Деруни з м'ясним фаршем

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі
  • 1 куряче яйце
  • 100 г свинячого фаршу
  • 0,5 ріпчастої цибулі
  • 0,5 моркви
  • рослинна олія (для обсмажування)
  • сметана (для подачі)
  • сіль – за смаком

Очистіть і натріть картоплю. Посоліть, додайте яйце і ретельно перемішайте. Подрібніть цибулю, натріть моркву і змішайте з фаршем.
Сформуйте котлетки: складіть долоні човником, викладіть картопляну масу, після чого трішки фаршу і потім знову накрийте картоплею.
Обсмажте котлетки на рослинній олії до рум'яної скоринки. Подавайте зі сметаною.

3.Деруни з овочами

Деруни з овочами

Візьміть інгредієнти:

  • 4 картопель
  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 1 куряче яйце
  • 1 солодкий перець
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • рослинну олію
  • сіль – за смаком

Цибулю і картоплю натріть на дрібній тертці. Перець і моркву – на крупній тертці. Додайте борошно, сіль, збиті яйця і добре перемішайте. Викладіть оладки на сковороду з розігрітою рослинною олією і смажте до золотистої скоринки. Готово!










Загрузка...