Паска з моркви – рецепт від тернополянки з Італії

Паска з моркви – рецепт від тернополянки з Італії

В паску можна додати овочі - пропозиція від італійської українки Ірини Гудими.

Стандартними пасками вже нікого не здивуєш. А що, як додати в тісто великоднього хліба незвичні інгредієнти? Тернополянка, яка вже 10 років живе в Італії, Ірина Гудима, пропонує рецепт паски з моркви.

МОРКВЯНА ПАСКА
Необхідні продукти:
150 г морквяного пюре (відварити моркву і перемолоти блендером), 100 г сметани або вершків, 60 мл молока, 20 г свіжих дріжджів, 2 яйця, 120 г цукру, 50 г топленого масла,4 ст. л. олії, 0,5 ч. л. куркуми (не обов'язково, але вона зробить пасочку ще жовтішою), терта цедра одного лимона, 100 г родзинок, щіпка солі, ванілін, приблизно 700 г борошна.
Приготування:
У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте морквяне пюре, сметану, яйця, збиті виделкою, цукор, топлене охолоджене масло, олію, куркуму і терту цедру. Сюди ж додайте борошно (на початку покладіть 500 г), ванілін і щіпку солі. Замісіть тісто (при замішуванні воно має здатність ріднути, тому за необхідності всипте ще борошна, щоб тісто відставало від рук) і дайте йому підрости вдвічі.
Відтак додайте до нього родзинки (я їх попередньо не заливаю окропом, а відразу кидаю до тіста) і, якщо дуже липне до рук, ще трішки борошна, гарно знову вимісіть. Потім поділіть тісто на 2 однакові частини і покладіть кожну в форму для паски (тісто повинно заповнити приблизно половину висоти форми) і залиште в теплому місці підрости, доки тісто дійде майже до краєчків форми. Змастіть верх пасочок збитим жовтком.
Випікайте пасочки приблизно 50 хвилин при 180 С (якщо верх вже досить підпікся і підрум'янився, але середина ще не спеклась, накрийте їх фольгою і продовжуйт випікати). Готові паски дістаньте з духовки і відразу накрийте кухонним рушничком і залиште до вистигання.




















Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)