У скільки обійдеться подорож Тернопільським ставом на теплоходах у 2024 році
БФ “Тернопіль” спільно із благодійним фондом “Хвилі змін” продовжують відправляти допомогу на різні напрямки
Російський слід: оголосили вирок неповнолітньому хлопцю, який влаштував підпал біля колії у Шляхтинцях
Польща підняла у повітря літаки F-16 через ракетний обстріл України
Над Тернопільщиною збили ракети: де спрацювала ППО
прапор і свічка
розшук
Катання без шоломів на мотоциклі завершилась серйозними травмами для водія і пасажира у Колиндянах
Букети з півоній — ідеальний подарунок для особливого випадку
Лють
Любителю вибухів у Тернополі повідомили ще одну підозру – вимагав чверть мільйона євро
Монастир на Тернопільщині отримав статус об’єкта культурної спадщини національного значення
Неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою \ фото УНІАН

Іспанські лікарі-дієтологи розповіли, що кава має низку корисних властивостей, але некорисна їжа, яка з’їдається разом з нею, позбавляє напій його позитивного ефекту.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

За їхніми словами, каву роблять шкідливим цукор, булочка, повна швидких вуглеводів, яка споживається разом з кавою.

Іспанські дієтологи Аітор Санчес і Клаудіа Брассеско розповіли, що помірне споживання кави є скоріш корисним, а не шкідливим для здоров’я. Зокрема, воно служить профілактикою цирозу печінки, знижує ризик розвитку раку печінки і простати, покращує чутливість до інсуліну.

Також пиття кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Недавні дослідження вказали на зв’язок прийому кави і поліпшення стану серцево-судинної і цереброваскулярної систем: вчені вважають, що напій активізує кровотік, завдяки чому насичення важливих органів киснем стає більш істотним, передає medikforum.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою і може робити його шкідливим для організму. Якщо разом з ним з’їдається щось некорисне, це негативно позначається на властивостях напою, стверджують експерти.”Найшкідливіше в каві – це печиво, цукор і випічка, з якими ми її п’ємо”, – сказав Аітор Санчес.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне пиття розчинної кави. Фахівці пояснили, що через глибоку переробку в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає низка вчених, негативно впливає на здоров’я, може діяти як канцероген.

Пов'язані публікації

Обговорення