Автентичний рецепт італійської піци

gazpostach

Автентичний рецепт італійської піци

Важко знайти людину, яка б ніколи не куштувала піцу. Однак, багато піцерій в Україні не дотримуються класичного рецепту та допустимих міксів у начинці цієї страви. Наприклад, в Італії не дозволено використовувати разом курку та ананаси, а в нас таке поєднання часто можна зустріти. Бажаєте спробувати справжню піцу? Доставка їжі у Львові до Ваших послуг.

Пройшовши за посиланням https://www.lapiec-pizza.com.ua/ можна замовити смачні страви італійської кухні. Кухарі дотримуються оригінальних рецептів та пропорцій, а також використовують найсвіжіші продукти.

Рецепт піци

Якщо Ви все-таки вирішили спробувати спекти піцу самостійно, слід дотримуватися певної послідовності дій. Найперше переконайтеся, що всі необхідні інгредієнти є в холодильнику і тільки після цього розпочинайте процес приготування піци “Чотири пори року”.

Для тонкого тіста знадобляться наступні інгредієнти:

  • чиста вода (1 склянка);

  • борошно (1 склянка);

  • натуральна оливкова олія;

  • сіль (1 чайна ложка);

  • цукор (1 чайна ложка);

  • сухі дріжджі (1 чайна ложка).

Слід зазначити, що тісто це найголовніший складник піци. Від способу його приготування залежить смак майбутньої страви. Його готують так:

  1. В теплу воду додаємо ложку муки, сіль, цукор та, головне, дріжджі. Змішувати інгредієнти найкраще у глибокій мисці. Після того, як всі складники перемішалися, залишаємо воду на 10 хвилин, після чого додаємо решту борошна та оливкову олію.

  2. Ретельно замішуємо тісто до “густої” консистенції та переходимо до підготовки складників начинки.

  3. Для начинки потрібні нарізані мариновані артишоки, салямі, помідори черрі, сир Моцарелла, свіжі печериці, болгарський перець, соус з перетертих помідорів, 2 зварені вкруту яйця.

  4. Розкатуємо тісто та виставляємо його на застелене пергаментом деко. Змащуємо основу соусом з помідорів та візуально ділимо її на чотири сектори, кожен з яких буде включати іншу начинку:

  • на перший накладаємо порізані яйця та гриби;
  • на другий ― мариновані артишоки та оливки;
  • на третій ― ковбасу та болгарський перець;
  • на останній ― сир та помідори.

5. Посипаємо всі компоненти тертим сиром, додаємо перець, сіль і пряні трави за смаком. Випікаємо при температурі 220 градусів 15-20 хвилин.

Звичайно, можна використовувати рецепт тіста та додавати інші складники, наприклад:

  • Піца Маргарита ― помідоровий соус з базиліком, 250 грам сиру Моцарелла, розрізані навпіл помідори черрі.

  • Піца Сицилійська ― 2-3 дрібно нарізані помідори, помідоровий соус, сир Пармезан, сир Моцарелла, шампіньйони, зелений перець, анчоуси.

  • Піца з морепродуктами ― заморожені очищені креветки, варені мідії, кальмари, 1-2 види сиру, маслини без кісточок, болгарський перець, помідоровий соус або томатна паста, спеції за смаком.

  • Вегетаріанська піца ― вершковий соус, сир Моцарела, свіжі печериці, болгарський перець.

  • Піца Сімона ― вершковий соус, сир Моцарела, помідори, маслини, сир фета.

Звичайно, Ви можете міксувати складники на власний смак та створювати власні рецепти.




















Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)